Travel Burger : Surabaya, Indonesia

Baru-baru ini saya telah travel di Surabaya, Indonesia untuk mencari burger yang paling sedap dan paling terkenal. Menurut sumber yang dipercayai, Kebab baba Rafi adalah francais yang paling berjaya di Indonesia dalam mempromosikan perniagaan burger di tepi jalan. Jangkaan saya berubah setelah melihat sendiri perniagaan makanan ditepi jalan yang dikusai sepenuhnya oleh penjual makanan tradisional Indonesia seperti bakso, ayam penyet dan satay. Akhirnya, saya dapat juga jumpa burger di Surabaya dan menikmati dengan kesedapan yang jauh ketinggalan jika dibandingkan dengan burger-burger yang ada di Malaysia.

2 comments:

Khabir said...

jauh ketinggalan daripada burger malaysia maknanya berger kat sana tak berapa sedap ek? ke macamana aku konfius

juniorforce said...

diorang x lyan sgt burger atau western food ni.... diorang lg gemarkan makanan sendiri

 
  • Yazid Burger Bakar © 2012 | Designed by Rumah Dijual, in collaboration with Web Hosting , Blogger Templates and WP Themes